Tracy Tang: “Viktigt att erbjuda möjligheter för barnen att engagera sig och träffa varandra i staden”

Varje fredag håller Tracy Tang en origami-workshop med sina barn vid Söderrummet på Gustav Adolfs torg som en del av Söderscens sommarprogram. Där lär de deltagare att bland annat bygga bokmärken av papper.

Idén till en origami-workshop kommer från hennes barn, och för Tracy har det varit viktigt att involvera sina barn i att engagera sig och träffa nya människor. Tillsammans kom de fram till att origami skulle kunna vara en rolig aktivitet för att engagera barnen i Helsingborg att träffa varandra genom att delta i denna workshop.

– Vi ville skapa något tillsammans och erbjuda någon rolig aktivitet för denna stad och få barnen att engagera sig och möta varandra samtidigt som de kan lära sig något nytt. Jag gör detta framför allt för barnens skull, berättar Tracy.

Origami-workshop i Söderrummet med Tracy Tang och hennes barn

Origami-workshopen är inte Tracys första samarbete med Söderscen. I höstas var hon involverad i en  halloweenfest och under Söder Art Fest i juni hade hon ansiktsmålning för barn. Båda dessa aktiviteter var mycket populära och därför ville hon fortsätta samarbetet på sommaren. Många av deltagarna har aldrig provat på origami förr och workshopen har varit uppskattad av många och väckt intresse bland förbipasserande som har fått lära sig något nytt.