Paul Khadra: ”Söderscen har stor potential att bli en plattform som för artister och lokalsamhället samman oavsett bakgrund”

Söderscens sommarkonserter, Paul Khadra

Under sex fredagar i sommar anordnar Söderscen en sommarkonsertserie på Furutorpsplatsen. Den första ägde rum 9 juni, som en del av Söder Art Fest. Bakom konsertserien ligger musikern och ljuddesignern Paul Khadra från Helsingborg. Han har bjudit in flera artister från Helsingborg och övriga Skåne att kliva upp på scenen för att bjuda helsingborgarna på härliga musikupplevelser inom en rad olika genrer.

– Samarbetet med Söderscen kändes naturligt eftersom våra visioner går hand i hand och jag tror att Söderscen har stort potential att bli en plattform som för artister och lokalsamhället samman oavsett deras bakgrund. Vi jobbar alla för inkludering och kulturellt utbyte, och huvudsyftet med denna konsertserie är att överbrygga klyftor mellan människor och, mer specifikt, mellan artister och deras publik. Genom att skapa en miljö där lokala och framväxande artister kan få kontakt med varandra samt inspirera andra människor, strävar jag efter att bygga en stark känsla av gemenskap och delad kreativitet, säger Paul Khadra.

Sommarkonsertserien är tillägnad att tillhandahålla en plattform för en mängd olika lokala talanger. Syftet är att skapa möjligheter för artister bosatta i Skåne att uppträda och visa upp sina unika talanger för en bredare publik. Dessutom erbjuder serien en chans för helsingborgare att upptäcka och hålla sig uppdaterad om den livliga lokala musikscenen, vilket främjar en djupare koppling och uppskattning för den. Konsertserien är gratis, vilket innebär att alla har möjlighet att njuta av musiken och upptäcka nya talanger.

– De första konserterna var väldigt uppskattade och vi är glada för engagemanget både från publiken och från artisterna. Konsertserien presenterar en stor bredd av artister från olika genrer och vi hoppas att publiken upptäcker nya artister och får upp ögonen för olika talanger som finns i vårt närområde, säger Abbas Sbeity, projektledare för Söderscen.

Söderscens sommarkonserter, Karolina Wojcik