Helsingborgshem och Söderscen i samarbete för en livlig Furutorpsplatsen året runt

Verksamhet på mötesplatsen @Söder

Julfest, dansworkshop och målarkurs. Under den kalla och mörka tiden på året är det en utmaning att hålla evenemang utomhus. Men i ett samarbete mellan Söderscen och Helsingborgshem kan vi nu ordna evenemang även inomhus.

Helsingborgshems nya mötesplats @Söder ligger i anslutning till Furutorpsplatsen. Här har Söderscen och Helsingborgshem under vintern anordnat en julfest, en dansworkshop och en målarkurs.

Samarbete, medskapande och service

@Söder är en mötesplats där den röda tråden är samarbete, medskapande och service. I lokalen samverkar flera verksamheter som arbetar för ett trivsammare och tryggare Söder. Mötesplatsen drivs i samverkan mellan Helsingborgshem, Omtanke Helsingborg och Inva-Sam. @Söder ska även möjliggöra nya mötesplatser i form av till exempel föreningsverksamheter och studiecirklar, gärna på initiativ av boende i området. @Söder håller ett populärt pratcafé som är öppet på torsdagar och lördagar. Genom samarbetet kan projektet Söderscen nå flera målgrupper, till exempel pratcaféets besökare.

Målning gjord vid målarkursen på mötesplatsen @Söder
Dansworkshop på mötesplatsen @Söder.
Julfest på mötesplatsen @Söder.

Söderbornas vardagsrum

Projekt Söderscen och Helsingborgshem delar samma målsättningar att skapa mer liv och rörelse och förvandla Furutorpsplatsen till söderbornas vardagsrum och öka tryggheten i området. Tack vare samarbetet med Helsingborgshem kan Söderscen fortsätta att aktivera området runt parken även när det är mörkt och kallt utomhus. Vid dåligt väder har det även varit möjligt att flytta verksamhet inomhus. Samarbetet har varit lyckat och vi hoppas på fortsatt samarbete även under sommaren. Tillsammans är vi starkare!

Läs mer om mötesplatsen @Söder på Helsingborgshems webbplats.