16, 23, 30 september: Lägereld på Furutorpsplatsen

16, 23, 30 september: Lägereld på Furutorpsplatsen

Söderscen presenterar en ny typ av föreläsning där vi går tillbaka till berättarkonsten och samlas runt en lägereld för att lyssna på varandras inspirerande och tankeväckande berättelser och historier. Välkommen till hösten på Söderscen!

Det är som vanligt gratis, vi kommer att tillhandahålla filtar och en värmande eld men ta gärna med dig lite varm dricka i en termos för att höja mysfaktorn ytterligare. Anmälan görs till
soderscen@helsingborg.se.

Plats: Furutorpsplatsen
Tid: 18.00

16/9 — This was my biggest lesson moving to Helsingborg

A short story-telling session by This Is Hbg where you will be the storyteller, where we get together and talk about our life in Helsingborg. If you have moved here from someplace else, what has your journey been like? If you are from here, how has it been to see the city change over the last few years? We all have  a story­ – let’s share it with each other.
Please note: the event will be held in English.

23/9 — Våga prata om psykisk ohälsa

Ångestpodden kommer prata om att vara ung vuxen i Sveriges hårda sociala klimat och om den ständigt växande psykiska ohälsan bland unga. Ida och Sofie leder dig genom egna erfarenheter ifrån tidig tonår och lägger stor vikt vid att allt lika gärna kunde ha handlat om dig. I humorns tecken berättar de om vad som borde göras för att få fler att våga prata om psykisk ohälsa.

30/9 — Hur jag använder ADHD till min fördel

Amanda ska dela sin historia om hur det är att växa upp med ADHD för att sen få jobb, skaffa barn, förhållanden och träning, allt för att få livet att fungera. Hon kommer att berätta om hur hon ser på saker i livet men även lite om hur vänner som har ADHD ser på sitt liv med familj och hur de får livet att rulla.